Logo del centre cívic

Itineraris (Itineraris)

PAISATGE DE VALLVIDRERA A LES PLANES. Com era fa 20 anys i com serà?
Logo de l'activitat PAISATGE DE VALLVIDRERA A LES PLANES. Com era fa 20 anys i com serà?

Dissabte 15 d'octubre de 10 a 11 h

15 d'octubre de 2022

Espai: Exterior

Professor/a: Centre Cívic L'Elèctric, -

El juliol de 2002 es van inaugurar a Collserola dos centres cívics, Vázquez Montalbán a Vallvidrera i l’Elèctric a les Planes. Els dos tenen bones històries al darrere, i també han fet història en aquests darrers 20 anys fins avui. Ens proposem un viatge en el temps per descobrir els canvis en el paisatge. Com eren aquests paratges fa 20 anys o més? Com són avui? I, sobretot, amb els canvis en la societat i el clima, com esdevindran? En aquesta caminada d’aniversari descobrirem la història recent i altres elements del paisatge i reflexionarem sobre el seu futur. A càrrec de Patrícia Rovira Bastús. Biòloga, educadora ambiental, especialitzada en sostenibilitati en col·laboració amb el CC Vallvidrera-Vázquez Montalbán.

Preu: Gratuït

Dissabte
15/10/2022
RUTA AL LABERINT D’HORTA
Logo de l'activitat RUTA AL LABERINT D’HORTA

Dissabte 12 de novembre de 10 a 11 h

12 de novembre de 2022

Espai: Exterior

Professor/a: AdaptamBcn, Meritxell Carreres Galdós

Aquest és un itinerari de l'Amor a la Mort. El Laberint d’Horta és un parc històric de Barcelona i un dels jardins més antics que perduren a la ciutat dissenyat el 1791. El seu creador es va inspirar en el mite de Teseu: aquell qui va aconseguir arribar al centre del laberint, vèncer al Minotaure i trobar l’amor com a recompensa. Ens trobarem un jardí Neoclàssic que ens parla dels diversos nivells de l’amor amb un munt d'escultures grecoromanes que ens ajudaran a desxifrar aquests mites de l'amor; i pel vessant oest un jardí Romàntic que ens parla de la mort dels romàntics. Un laberint que és un autèntic Laberinto de Pasiones.

Preu: Gratuït

Dissabte
12/11/2022
NAUFRAGIS. Història submergida
Logo de l'activitat NAUFRAGIS. Història submergida

Dimarts de 17.30 a 18.30 h

18 d'octubre de 2022

Espai: Exterior

Professor/a: Centre Cívic L'Elèctric, -

Al fons dels oceans, dels mars, dels rius i dels llacs del nostre país, del nostre planeta, s’hi amaga una memòria fascinant, una història submergida, que mereix ser coneguda, conservada i transmesa a les generacions futures. L’exposició Naufragis. Història submergida vol donar a conèixer la riquesa i diversitat del patrimoni arqueològic subaquàtic català, i, alhora, la important tasca d’estudi, salvaguarda i protecció del mateix que, des del 1992, realitza el Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC), a l’ocasió del 30è aniversari de la seva creació. A càrrec de MAC (Museu d’Arqueologia de Catalunya)

Preu: Gratuït

Dimarts
18/10/2022

Web del centre

Web del centre

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement per al material

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Calaix de Cultura SL (B63033740) | C/Diputació 185 Pral. 1a 08011 Barcelona
calaixdecultura@calaixdecultura.cat

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC L'ELÈCTRIC

Carretera de Vallvidrera a Sant Cugat , Km 6.5
08017 Barcelona
932054009
cclelectric@cclelectric.com

Logo Miram Cloud