Logo del centre cívic

Itineraris (Visites culturals i itineraris de natura)

FERUM, SABÓ I PERFUM
Logo de l'activitat FERUM, SABÓ I PERFUM

Dissabte 25 de març 10.30 a 12.30 h

25 de març de 2023

Espai: Exterior

Professor/a: Centre Cívic L'Elèctric, -

En l'actualitat la higiene és una aposta de salut pública, però això no sempre ha estat així. Aquesta és una ruta que explica la història de la higiene en les seves diferents modalitats: religiosa, personal, urbana, sexual i sanitària. També expliquem l'ús i gestió de l'aigua amb relació a la higiene; els productes per aconseguir aquesta higiene i les diferents etapes higièniques o antihigièniques de la nostra història. A càrrec de Meritxell Carreres d’ AdaptamBCN. Activitat programada en el marc de la Celebració del Dia Mundial de l’aigua.

Preu: Gratuït

Dissabte
25/03/2023
TAST DE BOTÀNICA
Logo de l'activitat TAST DE BOTÀNICA

Dissabte 1 d'abril 10 a 12 h

1 d'abril de 2023

Espai: Exterior

Professor/a: Centre Cívic L'Elèctric, -

Petit recorregut circular al voltant del Turó del Fumet. L’observació de les formacions vegetals que dominen aquest turó, com ara la màquia que se’ns mostra exultant en aquestes dates de primavera, ens permetrà iniciar-nos en els conceptes més bàsics de la botànica com les morfològiques i les capacitats adaptatives de les espècies vegetals que habiten el Fumet. A càrrec de Pilar Herrero d’Argelaga Serveis Ambientals.

Preu: Gratuït

Dissabte
01/04/2023
EN DEFENSA PRÒPIA: VERDAGUER CONTRA LA CENSURA
Logo de l'activitat EN DEFENSA PRÒPIA: VERDAGUER CONTRA LA CENSURA

Dissabte 11 a 12 h

22 d'abril de 2023

Espai: Exterior

Professor/a: Centre Cívic L'Elèctric, -

Un recorregut per visitar l'obra de Verdaguer a partir de la seva confrontació amb el poder i la lluita contra la calúmnia i la censura.


MUHBA Vil·la Joana és un antic mas de la parròquia de Vallvidrera que està situat al bell mig de la Collserola. Aquesta edificació es va transformar en una casa d’estiueig al segle XIX i més endavant, entre els anys 1921 i el 1973, es convertí en un equipament d’ús educatiu. A més, Vil·la Joana va ser la darrera casa que va acollir Jacint Verdaguer, un dels màxims i més reconeguts exponents de la Renaixença. Després d’una llarga malaltia, ell va morir entre les seves parets el 10 de juny de 1902 i des d’aquell mateix moment la casa va esdevenir un lloc de memòria del poeta.


A càrrec de MUBHA Vil.la Joana Casa Verdaguer de la Literatura.

Preu: Gratuït

Dissabte
22/04/2023
Novetat!!
LA BANDA OBAGA I SOLANA DE COLLSEROLA
Logo de l'activitat LA BANDA OBAGA I SOLANA DE COLLSEROLA

Dissabte 10 a 13 h

6 de maig de 2023

Espai: Exterior

Professor/a: Centre Cívic L'Elèctric, -

Comencem a caminar a Vallvidrera Superior. Travessem el barri de Vallvidrera i arribem al turó d’en Corts a on gaudim de les vistes. Ara descendirem pels boscos de l’obaga, combinant pins, alzines i roures. A partir de la font del Rector remuntarem el tros baixat fins al Coll Portell. Hem arribat al vessant de solana de Collserola protegida pel cim de Sant Pere Màrtir i el seu repetidor. Pujarem i baixarem a aquest mirador. Ara les nostres passes ens conduiran per una pineda fins al mirador d’en Corts. En compte de fer el tros urbà d’abans baixarem pel torrent de la font de l’Espinagosa per buscar el pantà i el Baixador de Vallvidrera.  Itinerari amb una part circular i altre lineal.


Longitud: 9 km aproximadament.
Desnivell: + 230 m/ -350 m
Dificultat mitjana: Primera part en baixada per un corriol estret. Pujada sostinguda al cim de Sant Pere Màrtir (com és un camí d’anada i tornada, hi ha l’opció de no pujar).


A càrrec de Rafa López Martin, biòleg, escriptor i divulgador científic. Activitat compartida amb el CC Vallvidrera Vázquez-Montalban.  

Preu: Gratuït

Dissabte
06/05/2023
  Anterior12Següent

Web del centre

Web del centre

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement per al material

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Calaix de Cultura SL (B63033740) | C/Diputació 185 Pral. 1a 08011 Barcelona
calaixdecultura@calaixdecultura.cat

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC L'ELÈCTRIC

Carretera de Vallvidrera a Sant Cugat , Km 6.5
08017 Barcelona
932054009
cclelectric@cclelectric.com

Logo Miram Cloud