Logo del centre cívic

Itineraris (Visites culturals i itineraris de natura)

EL RENAIXEMENT DE LA MASIA DE CAN PUIG
Logo de l'activitat EL RENAIXEMENT DE LA MASIA DE CAN PUIG

Dissabte 25 de febrer 9.30 a 12.30 h

25 de febrer de 2023

Espai: Exterior

Professor/a: Centre Cívic L'Elèctric, -

Des de Molins de Rei, seguint la Rierada aigües amunt, arribarem a l’explotació agropecuària que està desenvolupant una iniciativa basada en l’alimentació ecològica i sostenible: Can Puig. Travessarem un paisatge que ens evoca el passat d’aprofitament agrícola i forestal de la serra A càrrec de Pilar Herrero, biòloga i educadora ambiental en el marc del cicle Paisatges amb sabor d’aquí impulsat pel Consorci del parc natural de Collserola i amb la participació de CB Rectoret – CC Vallvidrera Vázquez Montalban i CC L’Elèctric.

Preu: Gratuït

Dissabte
25/02/2023
PEDRALBES, UN ESCENARI FEMENÍ DE PODER
Logo de l'activitat PEDRALBES, UN ESCENARI FEMENÍ DE PODER

Dissabte 4 de març 10.30 a 11.30 h

4 de març de 2023

Espai: Exterior

Professor/a: Centre Cívic L'Elèctric, -

Durant gairebé set-cents anys el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes acollí entre els seus murs dames de l’alta noblesa i filles de ciutadans honrats. Aquestes dones poderoses controlaren el ric patrimoni del monestir, exerciren el seu poder més enllà de la clausura i marcaren clarament la trajectòria de la comunitat. El monestir de Pedralbes que contemplem avui en dia és obra de totes aquestes dones que hi deixaren la seva empremta al llarg dels segles. La visita construeix una història del monestir amb noms propis: Elisenda de Montcada i Francesca ça Portella al segle XIV, Maria d’Aragó i Teresa de Cardona al segle XVI, i sor Eulàlia Anzizu i Maria de la Concepció Baldric al segle XIX. A càrrec del Monestir de Pedralbes.

Preu: Gratuït

Dissabte
04/03/2023
LA VIDA ÉS BONA SI L’AIGUA SONA
Logo de l'activitat LA VIDA ÉS BONA SI L’AIGUA SONA

Dissabte 11 de març 10 a 13 h

11 de març de 2023

Espai: Exterior

Professor/a: Centre Cívic L'Elèctric, -

Passejada circular seguint el fil de l’aigua que uneix quatre fonts del bosc de Collserola. L’experiència viscuda, altament gratificant i relaxant, es traduirà en un grapat de records sensorials d’entre els quals el paisatge sonor captat romandrà a les nostres ments associades als ambients Fontanals de Collserola. L’enregistrament als nostres mòbils d’aquests sons ens permetrà compartir-los amb la resta del món.A càrrec de Pilar Herrero d’Argelaga Serveis ambientals. Activitat programada amb motiu de la Celebració del Dia mundial de l’aigua amb la col·laboració de Consorci del Parc Natural de Collserola, CC Vallvidrera Vázquez Montalban i CB Rectoret.

Preu: Gratuït

Dissabte
11/03/2023
FERUM, SABÓ I PERFUM
Logo de l'activitat FERUM, SABÓ I PERFUM

Dissabte 25 de març 10.30 a 12.30 h

25 de març de 2023

Espai: Exterior

Professor/a: Centre Cívic L'Elèctric, -

En l'actualitat la higiene és una aposta de salut pública, però això no sempre ha estat així. Aquesta és una ruta que explica la història de la higiene en les seves diferents modalitats: religiosa, personal, urbana, sexual i sanitària. També expliquem l'ús i gestió de l'aigua amb relació a la higiene; els productes per aconseguir aquesta higiene i les diferents etapes higièniques o antihigièniques de la nostra història. A càrrec de Meritxell Carreres d’ AdaptamBCN. Activitat programada en el marc de la Celebració del Dia Mundial de l’aigua.

Preu: Gratuït

Dissabte
25/03/2023

Web del centre

Web del centre

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement per al material

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Calaix de Cultura SL (B63033740) | C/Diputació 185 Pral. 1a 08011 Barcelona
calaixdecultura@calaixdecultura.cat

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC L'ELÈCTRIC

Carretera de Vallvidrera a Sant Cugat , Km 6.5
08017 Barcelona
932054009
cclelectric@cclelectric.com

Logo Miram Cloud